26 září, 2025
14:00-20:00
Místo konání
výroba a kurzy Lucie Průšová - cukrářské studio
Objevte sílu přirozeně bezlepkových surovin
Zapomeňte na klasické náhražky mouky a kompromisy v chuti! Přijďte se naučit péct z přirozeně bezlepkových plodin, které nejen skvěle chutnají, ale i prospívají tělu. Náš kurz je určen pro všechny – ať už trpíte celiakií, intolerancí, nebo jen hledáte cestu ke zdravějšímu pečení.
Co se naučíte:
-
Pracovat s bezlepkovými moukami tak, aby výsledek byl chuťově i strukturově dokonalý
-
Kombinovat různé druhy mouk pro konkrétní druhy pečiva
-
Využívat přirozenou výživovou hodnotu jednotlivých surovin
-
Připravovat sladké i slané recepty bez lepku, bez kompromisů
Hlavní suroviny, se kterými budete péct:
-
Čirok – vláknina, bílkoviny, antioxidanty
-
Pohanka – rutinní podpora cév a příjemná oříšková chuť
-
Oves (bezlepkový) – jemnost, betaglukany
-
Červená čočka – bílkoviny, vláčnost
-
Amarant (ambra to) – minerály, zahušťovací schopnosti
-
Quinoa – kompletní bílkoviny a minerály
-
Teff – bohatý na vápník, železo, skvělý do chlebů
-
Rýže – neutrální základ, lehkost
-
Kukuřice – barva, sladkost, křehkost
Co si upečeme?
-
Odpalované těsto
-
Banketkové pečivo
-
Kynuté těsto
-
Genoise (ženevský piškot)
-
Máslové těsto (linecké, tartové)
-
Třená těsta
Přihlaste se, pokud zde již máte účet.