Datum / čas
12 září, 2025-13 září, 2025
13:30-19:30
12 září, 2025-13 září, 2025
13:30-19:30
Místo konání
výroba a kurzy Lucie Průšová - cukrářské studio
Cena: 7,000 Kč
Volných míst: 5
nahrávám mapu....
Začátek kurzu pá: 12.9. 13:30-19:30 so:13.9. 9:00 – 15:00
Objevte kouzlo minidezertů – malých, ale precizně propracovaných sladkostí, které potěší oko i chuťové buňky. Naučíte se vytvářet moderní, vkusné a chuťově vyvážené minidezerty, které zazáří na svatbách, rautových stolech, oslavách i v nabídce vaší cukrárny.
Co si v kurzu připravíme?
- Příprava dezertů za použití základních cukrářských technik
- Výběr surovin, jejich správné zpracování, hygienické zásady při výrobě
- Důraz na kvalitu surovin, využití sezónnosti a lokálnosti
- textury a struktury dezertů
- Vzájemné kombinace chutí a prvků
- Základní dekorace
- Těsta a hmoty:
- Mandlové cukrové těsto
- Odpalované těsto, listové těsto máslové
- Dacquoise – bezé hmota s ořechy (bez lepku)
- Základní šlehaná hmota – savoiardi
- italské listové těsto
- canéle
- Základní krémy a náplně:
- Základní cukrářský krém a jeho další využití a úpravy
- Legére, máslový krém, mousseline
- Základní bavorský krém
- Ovocná pěna bez smetany
- cremeux
Do you already have an account with us? Sign In
Přihlaste se, pokud zde již máte účet.