Cukrářské kurzy a výroba
Dorty, dezerty a čokoláda

Croquembouche

Datum / čas
8 února, 2025
09:00-15:00

Místo konání
výroba a kurzy Lucie Průšová - cukrářské studio

Cena: 4,000 Kč
Volných míst: 5

Sdílejte s přáteli
nahrávám mapu....



Pokud hledáte pro váš slavnostní den dezert, který je rozhodně impozantní a přitom velmi lahodný a tradiční, pak je to právě Croquembouche! Jedná se o tradiční francouzský slavnostní dort , který tvoří profiteroly z odpalovaného těsta plněné vanilkovým cukrářským krémem s karamelovou krustou navrch . Dekorován je griliášem tzv. nougatine, pastiláží (cukrové dekorace) nebo tradiční pavučinou , květy a foukanými dekoracemi  z taveného cukru . Nejčastěji ho lze spatřit v podobě impozantní duté věže, ale provedení mohou být v rozmanitých tvarech.

 

V tomto kurzu se naučíte jeho kompletní přípravu. Od samotného pečení profiterol, vaření náplní, přípravy karamelu, griliáše až po jeho finální sesazení a dekorování ozdobami.

 

Každý účastník si vyrobí a odnese svůj vlastní croquembouche!!

Vstupenky

4,000 Kč

SOUHRN REZERVACE

Booking Summary

1
x standardní vstupenky
4,000 Kč
Celková cena
4,000 Kč
Přejít nahoru