Cukrářské kurzy a výroba
Dorty, dezerty a čokoláda
image/svg+xmlLayer 1

Cukrářské kurzy - makrónky, čokoláda, karamel, dorty

image/svg+xmlLayer 1

KURZY
PRO FIRMY A ŠKOLY

Cukrářské kurzy zaměřené pro restaurace, kavárny a gastronomické provozy a školy: školení, konzultace, dezertní menu, gastro vybavení.

INDIVIDUÁLNÍ KURZY

Profesionální cukrářské individuální kurzy pro soukromé osoby, na míru vašim přáním a potřebám.

KURZY
PRO VEŘEJNOST

Baví vás pečení a cukrařina a chcete se ve svých dovednostech zdokonalit nebo se naučit něco zcela nového?

Výroba dezertů, dortů a makrónek, modelování cukrářských dekorací a příprava cukrovinek.

Naučíme vás přípravu prvotřídních cukrářských výrobků z klasických, regionálních a vysoce kvalitních surovin.
Zabýváme se vzdělávání dospělých i dětí.
Jana S.Jana S.
09:53 10 May 20
Velká spokojenost, nejlepší dorty širko daleko, vždy čerstvé a výborné, oproti Praze za rozumnou cenu. Doporučuji laskonku, takovou jentak nekoupíte, křehká a máslový krém s oříšky.
Zuzka HorkáZuzka Horká
12:58 24 Apr 20
Jedině doporučuji. Milý, laskavý a lidský přístup k zákazníkovi a dort nejen že vypadal nádherně, ale i chuťově byl velice výborný.
Martina KomínkováMartina Komínková
07:56 21 Apr 20
Nejlepší dorty, které známe. Lucie je opravdu špička ve svém oboru, stále usměvavá a příjemná profesionálka. První seznámení s ní bylo při přípravě svatebního dortu a od té doby jsme její věrní zákazníc. Její originální dorty nás provází při oslavě narozenin a její úžasné vánoční cukroví musí být každý rok na slavnostním stole.Lucie, velké díky za Vaši skvělou a poctivou práci.
Tomáš PalečekTomáš Paleček
15:27 28 Sep 18
Má několikanásobná zkušenost s Cukrářským studiem paní Průšové je taková, že jakýkoliv dezert co jsem zde zakoupil je skvělá. Tím, že jsou čerstvé z poctivých domácích surovin dortík vždy dlouho vydrží a skvěle chutná. Zmrzlina je fantastická a pí. Průšové jsem povídal, že naposledy co jsem takovou zmrzlinu jedl bylo na Sicílii. Všem doporučuji....
Fotograf FotoDobiasFotograf FotoDobias
09:15 25 Aug 17
Výborné cukrářské výrobky, at již z vitríny a nebo na objednávku absolutně bez chyby, mé chuťové buňky ocenili kvalitu francouzské a české cukrařiny
js_loader

Praxe a vzdělání v cukrářských oborech:

Těsta – čajové, tarteletes, odpalované, bretaňské, crumble, listové , invertní listové, kynutá – croissant, brioche, tradiční vánočky, mazance, buchty , sezónní koláče, koblihy atd.
Šlehané hmoty – dacquoise, genoise, joconde, meringues, atd.
Macarons a tradiční laskonky
Krémy a náplně – pěny,krémy – anglais, créme patisserie, chibouste, legére, mousseline, cremeux atd., zpracování ovoce pyré a zavařeniny, ořechové pasty a náplně – praline, gianduja
Klasické i moderní dorty, dezerty , pettit fours (klasická, vs. moderní cukrařina)
Zmrzliny a sorbety
Cukrovinky – dražé, furé, pektinové želé, marshmallow, nougat, nougatine atd.
Restaurační dezerty
Sezónní a regionální cukrařina
Základy nutriční terapie v oboru cukrář – diety při diabetu 1. a 2. typu, celiakie, bez laktózy
Veganské a vegetariánské dezerty
Práce s čokoládou – senzorika, výběr, zpracování, temperace, výroba čokoládových bonbónů, dekorace a skulpturální tvorba
Dekorační techniky – práce s karamelem, isomaltem, pastillage, glazé, velour -kakaové máslo

Cukrářský obor je umění i věda. Správný cukrář dodržuje tradiční postupy a zároveň neustále inovuje své výrobky , vzdělává se v oblasti cukrářských technologií a vyniká dobrou znalostí surovin.

Každý kurz pečení, modelování cukrářských dekorací a práce s čokoládou učí, jak správně vybrat kvalitní suroviny, jak je zpracovat a použít správné výrobní technologie. To vše a více obsahuje náš cukrářský kurz.

O mně

Cukrářské výrobě se věnuji od roku 2002. Díky několikaleté praxi v Čechách , Francii i Itálii se zaměřuji na klasickou evropskou cukrařinu s využitím tradičních regionálních surovin. Díky mnohaleté cukrářské praxi jsem v roce 2012 začala provozovat cukrářské kurzy.
  • 2021 - výroba a prodej přírodní řemeslné zmrzliny, zmrzlinový catering - Zmrz.cz

  • Vzdělávání dětí a studentů gastronomických škol, od r. 2019 Ambassador KU Young Chef

  • 2019 - doposud - Akademie DOMORI - ambassador DOMORI - technologie zpracování čokolády, agronomie, senzorika, gelato, využití v cukrářské výrobě

  • 2019 - Otevřen eshop s čokoládovými tabulkami a cukrovinkami Čokoláda-ČOKO

  • 2017 - doposud - otevření nové cukrářské provozovny v Psáry - výroba dezertů a čokoládvových cukrovinek, tématické kurzy

  • 2016 - doposud - stáže a spolupráce - Le Sablon - Luca Scandalletti (Pierre Marcolini, Le Calandre *** Michelin) Padova,Itálie - výroba italských dezertů, pečiva a čokoládových cukrovinek

  • 2016 - Eska - konzultační činnost, sestavování menu - restaurační dezerty

  • 2013 - 2018 - Rozbijimse - výroba a návrh čokoládových čokoládových kolekcí pro Rozbíjímse.cz

  • 2013 - doposud - Cukrářské studio Lucie Průšová , cukrářská výroba

  • 2011 - 2012 - šéfcukrář - La Degustation Bohéme Bourgeouise, 1 Michelin star restaurant (Ambiente)

  • 2009 – 2011 - šéfcukrář, vedoucí cukrárny - Jihoměstský pivovar, s.r.o. - chod cukrářské výroby, sestavování receptur, haccap

  • 2007 - odborná stáž v cukrářské škole CFA regional de Saint Louis

  • 2005 – 2006 - Francie - J.F. & Nadine Musso, Patisserie – chocolaterie La Provensal - výroba dezertů, pečiva, čokoládových bonbónů a cukrovinek dle tradičních francouzských receptur a technologií

  • 2003 – 2008 - aktivní spolupráce s cukrářským studiem Mirky Slavíkové

Soutěže

  • 2004 - Pohár Nestlé Česko - 1. místo

  • 2011- Bangkok Culinary Cup 3. místo

  • 2011 - Gourmet team culinary cup 1.místo

  • 2013 - Thailand culinary cup 3. místo

FOTOGRAFIE Z NAŠÍ CUKRÁŘSKÉ PRAXE

🎄 Vánoční cukroví z naší cukrárny! 🎄
 

Objednejte si na Vánoce naše lahodné cukroví, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i celou rodinu.
Jako každý  rok jsme si pro vás připravili kolekci 10ti druhů klasického i méně tradičního pečiva a cukrovinek.

🍪 Nabídka cukroví:

Máslové linecké hvězdičky s rybízovou zavařeninou

Vanilkové rohlíčky

Ořechové dortíčky s krémem z bílé čokolády a vlašskými ořechy

Křehké citronové košíčky s bílou čokoládou

Vídeňské kakaové věnečky s mandlemi a hořkou čokoládou

Čokoládový lanýžek - ze smetany, medu, másla a 72% čokolády DOMORI

Máslové třené pečivo

Ořechový košíček s karamelem

Máslový linecký košíček s čokoládovým krémem z čokolády 72% DOMORI

Křehké perníkové pečivo s kokosem

Cena za kg: 1450,-

🎁 Nechte své Vánoce vonět a chutnat kouzelně!
Objednávky přijímáme do [datum], pište do zpráv nebo volejte na [kontakt]. 🎄💫

---

#vanocnicukrovi ukrovi #DomaciPeceni #vanocniatmosfera #SladkeVanoce #Vanoce2024 #cokoladovecukrovi #lineckehvezdicky #vanilkoverohlicky #RucniVyroba #nejlepšícokolada #vanillabeans #giandujotti
V sobotu 7.září se na vás těšíme na @urbanchallengecz
Jaký dezert je váš nejoblíbenější a proč? 🍮🍫Podělte se s námi v komentářích o své sladké favority! 

.
.
.

 #dessertInspiration #dessertsofinstagram #nejlepsidorty #croissant #kolace #cukrarskestudio #dortynaobjednavku #signaturedessert #vienosserie #brioche #cukrarna #cukrarskekurzy #klasickacukrarina #peceme #bakinglove #pastrychef #pastrylove #gelatoartigianale #nejlepsizmrzlina
Nechte se unést kouzlem francouzské cukrařiny a dopřejte si nezapomenutelný zážitek s naším croquembouchem!

 Patrový Croquembouche – vrchol cukrářského umění 🍰
Představujeme vám náš exkluzivní patrový croquembouche, který posouvá klasický francouzský dezert na zcela novou úroveň! Tento majestátní slavnostní dezert plný lahodných profiterolek plněných jemným krémem a spojovaných křupavým karamelem je skutečným mistrovským dílem.Perfektní pro výjimečné příležitosti.  Vícepatrový croquembouche ohromí svou výškou a elegancí. Ať už plánujete svatbu, výročí nebo velkou oslavu, tento dezert bude hvězdou večera! ⭐️Jak se vám líbí tento sladký skvost? Dejte nám vědět v komentářích!

#Patrovycroquembouche #LuxusníDezert #SladkáExkluzivita #CukrářskéUmění #dessertInspiration #piecemontee #croquembouche #slavnostidort #cukrarskestudio #puledsugar #svatebnidort #karamel #cukrovekvety #chouxpastry #profiterol #frenchpastry #francouzskacukrarina #macarons #makronky #croquembouches
Připravili jsme pro vás tento lehký a osvěžující dort z ovocné pěny, který je ideální na léto! 🌞🍇🍋 Jemná pěna plná čerstvého ovoce na křehkém piškotu vás dostane. 🍑✨

.
.
.
.
#nejlepsidorty #slavnostidort #milujemeleto #foodlovers #glutefree #cerstveovoce #ovocnydort #objednejtehned #baking #kurzpeceni #bakingofinstagram #nejlepsicukrarna
Svatební sezóna ve znamení francouzské klasiky #piecemontee "croquembouche"

.
.
.
.
#croquembouche  #nejlepsidorty #cukrarskestudio #dortynaobjednavku #svatebnidort #piecemontee #zivekvety  #choux #odpalovanetesto #profiterol #grilias #nougatine #slavnostnidort
Každého milovníka máku osloví tato kombinace makového dacquoise, meruněk a chantilly. Navíc je přirozeně bezlepkový!
.
.
.
#glutenfree #bezlepku #dacquoise #milujemeleto #meruňky #nejlepsidorty #dezert #mak #poppyseed #dobracukrarna
Často se ptáte, kde můžete ochutnat naše dorty či zmrzlinu? Nově také v @cukrarnasainttropez 

#cukrarnavpraze #nejlepsidorty #cukrarskestudio #dortynaobjednavku #dortyssebou #prazskycukrar #klasickacukrarina #cukrarskekurzy #cukrarskeumeni #slavnostnidort #dobroty #peceme
#croquembouche #puledsugar #sucretiré #sugarart #piecemontee #cukrovekvety #svatebnidort ##weddingcake #slavnostnidort #cukrarna #daruj
Takto jsme pracovali s dětmi z @oahsbrod. Spousty ruční práce, základní suroviny, základní technologické postupy 
.
.
.
.
#mladycukrar #baking #cukrarna #sezonnost #peceme #nextgeneration #dezert #pastrystudent #skolnicukrari #skolnicukrarna #sainthonore #tartelettes
Přejít nahoru