Cukrářské kurzy - makrónky, čokoláda, karamel, dorty
KURZY
PRO FIRMY A ŠKOLY
Cukrářské kurzy zaměřené pro restaurace, kavárny a gastronomické provozy a školy: školení, konzultace, dezertní menu, gastro vybavení.
INDIVIDUÁLNÍ KURZY
Profesionální cukrářské individuální kurzy pro soukromé osoby, na míru vašim přáním a potřebám.
KURZY
PRO VEŘEJNOST
Baví vás pečení a cukrařina a chcete se ve svých dovednostech zdokonalit nebo se naučit něco zcela nového?
Výroba dezertů, dortů a makrónek, modelování cukrářských dekorací a příprava cukrovinek.
Naučíme vás přípravu prvotřídních cukrářských výrobků z klasických, regionálních a vysoce kvalitních surovin.
Zabýváme se vzdělávání dospělých i dětí.
Jana S.
09:53 10 May 20
Velká spokojenost, nejlepší dorty širko daleko, vždy čerstvé a výborné, oproti Praze za rozumnou cenu. Doporučuji laskonku, takovou jentak nekoupíte, křehká a máslový krém s oříšky.
Zuzka Horká
12:58 24 Apr 20
Jedině doporučuji. Milý, laskavý a lidský přístup k zákazníkovi a dort nejen že vypadal nádherně, ale i chuťově byl velice výborný.
Martina Komínková
07:56 21 Apr 20
Nejlepší dorty, které známe. Lucie je opravdu špička ve svém oboru, stále usměvavá a příjemná profesionálka. První seznámení s ní bylo při přípravě svatebního dortu a od té doby jsme její věrní zákazníc. Její originální dorty nás provází při oslavě narozenin a její úžasné vánoční cukroví musí být každý rok na slavnostním stole.Lucie, velké díky za Vaši skvělou a poctivou práci.
Tomáš Paleček
15:27 28 Sep 18
Má několikanásobná zkušenost s Cukrářským studiem paní Průšové je taková, že jakýkoliv dezert co jsem zde zakoupil je skvělá. Tím, že jsou čerstvé z poctivých domácích surovin dortík vždy dlouho vydrží a skvěle chutná. Zmrzlina je fantastická a pí. Průšové jsem povídal, že naposledy co jsem takovou zmrzlinu jedl bylo na Sicílii. Všem doporučuji....
Fotograf FotoDobias
09:15 25 Aug 17
Výborné cukrářské výrobky, at již z vitríny a nebo na objednávku absolutně bez chyby, mé chuťové buňky ocenili kvalitu francouzské a české cukrařiny
Praxe a vzdělání v cukrářských oborech:
Těsta – čajové, tarteletes, odpalované, bretaňské, crumble, listové , invertní listové, kynutá – croissant, brioche, tradiční vánočky, mazance,
buchty , sezónní koláče, koblihy atd.
Šlehané hmoty – dacquoise, genoise, joconde, meringues, atd.
Macarons a tradiční laskonky
Krémy a náplně – pěny,krémy – anglais, créme patisserie, chibouste, legére, mousseline, cremeux atd., zpracování ovoce pyré a zavařeniny, ořechové pasty a náplně – praline, gianduja
Klasické i moderní dorty, dezerty , pettit fours (klasická, vs. moderní cukrařina)
Zmrzliny a sorbety
Cukrovinky – dražé, furé, pektinové želé, marshmallow, nougat, nougatine atd.
Restaurační dezerty
Sezónní a regionální cukrařina
Základy nutriční terapie v oboru cukrář – diety při diabetu 1. a 2. typu, celiakie, bez laktózy
Veganské a vegetariánské dezerty
Práce s čokoládou – senzorika, výběr, zpracování, temperace, výroba čokoládových bonbónů, dekorace a skulpturální tvorba
Dekorační techniky – práce s karamelem, isomaltem, pastillage, glazé, velour -kakaové máslo
Cukrářský obor je umění i věda. Správný cukrář dodržuje tradiční postupy a zároveň neustále inovuje své výrobky , vzdělává se v oblasti cukrářských technologií a vyniká dobrou znalostí surovin.
Každý kurz pečení, modelování cukrářských dekorací a práce s čokoládou učí, jak správně vybrat kvalitní suroviny, jak je zpracovat a použít správné výrobní technologie. To vše a více obsahuje náš cukrářský kurz.
O mně
Cukrářské výrobě se věnuji od roku 2002. Díky několikaleté praxi v Čechách , Francii i Itálii se zaměřuji na klasickou evropskou cukrařinu s využitím tradičních regionálních surovin. Díky mnohaleté cukrářské praxi jsem v roce 2012 začala provozovat cukrářské kurzy.
-
2021 - výroba a prodej přírodní řemeslné zmrzliny, zmrzlinový catering - Zmrz.cz
-
Vzdělávání dětí a studentů gastronomických škol, od r. 2019 Ambassador KU Young Chef
-
2019 - doposud - Akademie DOMORI - ambassador DOMORI - technologie zpracování čokolády, agronomie, senzorika, gelato, využití v cukrářské výrobě
-
2019 - Otevřen eshop s čokoládovými tabulkami a cukrovinkami Čokoláda-ČOKO
-
2017 - doposud - otevření nové cukrářské provozovny v Psáry - výroba dezertů a čokoládvových cukrovinek, tématické kurzy
-
2016 - doposud - stáže a spolupráce - Le Sablon - Luca Scandalletti (Pierre Marcolini, Le Calandre *** Michelin) Padova,Itálie - výroba italských dezertů, pečiva a čokoládových cukrovinek
-
2016 - Eska - konzultační činnost, sestavování menu - restaurační dezerty
-
2013 - 2018 - Rozbijimse - výroba a návrh čokoládových čokoládových kolekcí pro Rozbíjímse.cz
-
2013 - doposud - Cukrářské studio Lucie Průšová , cukrářská výroba
-
2011 - 2012 - šéfcukrář - La Degustation Bohéme Bourgeouise, 1 Michelin star restaurant (Ambiente)
-
2009 – 2011 - šéfcukrář, vedoucí cukrárny - Jihoměstský pivovar, s.r.o. - chod cukrářské výroby, sestavování receptur, haccap
-
2007 - odborná stáž v cukrářské škole CFA regional de Saint Louis
-
2005 – 2006 - Francie - J.F. & Nadine Musso, Patisserie – chocolaterie La Provensal - výroba dezertů, pečiva, čokoládových bonbónů a cukrovinek dle tradičních francouzských receptur a technologií
-
2003 – 2008 - aktivní spolupráce s cukrářským studiem Mirky Slavíkové
Soutěže
-
2004 - Pohár Nestlé Česko - 1. místo
-
2011- Bangkok Culinary Cup 3. místo
-
2011 - Gourmet team culinary cup 1.místo
-
2013 - Thailand culinary cup 3. místo